مجهز به یک زیر ساخت ارتباطاتی
قوی بوده و امروزه به عنوان یکی از
بخش های مهم سیستم های
مدیریت جامع ساختمان یا همان
BMS مورد توجه خاص قرار گرفته
است. خانه های هوشمند با هدف
ایجاد آسایش و امنیت برای کاربران
به سرعت در حال توسعه می باشند.
امروزه تکنیک های مختلفی برای اتوماسیون ساختمان های بزرگ بکار گرفته می شود از قبیل کنترل نور ،کنترل دما، کنترل درها و پنجره ها و پرده ها و یا سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته (CCTV) . همچنین می تواند به صورت مستمر توسط ساکنین ساختمان مدیریت و برنامه ریزی شده و ضمن استفاده بهینه از منابع انرژی، آرامش، راحتی و لوکس بودن را نیز بهمراه داشته باشند.
در یک خانه هوشمند می توان سیستم روشنایی، سرمایش و گرمایش، پرده ها، صوت و تصویر و سایر تجهیزات الکترونیکی را طوری برنامه ریزی کرد که با برقراری یک ارتباط هوشمند و یکپارچه بین این تجهیزات محیطی پویا و دلپذیر فراهم گردد. اجرا و پیاده سازی زیرساخت خانه هوشمند به دو صورت سیمی و بیسیم امکان پذیر می باشد.
در روش سیمی می بایست کلیه سیم کشیهای ساختمان اعم از روشنایی ، تاسیسات ، پرده ها و ... در یک تابلو برق تجمیع گردد. در این حالت شاهد حجم بسیار زیاد سیم کشیها و اجرای بسیار مشکل خواهیم بود و همچنین در پروژه های به پایان رسیده نیز امکان پیاده سازی این سیستم وجود ندارد. در روش بیسیم خانه هوشمند در همان بستر سیم کشی سنتی اجرا شده و نیاز به هیچگونه سیم کشی اضافی جهت هوشمندسازی وجود ندارد.
در این حالت هزینه های بسیار بالای زیر ساخت روش قبلی وجود نداشته و امکان اجرا در پروژه های به اتمام رسیده و یا چند سال ساخت نیز وجود دارد. سادگی اجرا، کارایی بسیار بالا و در عین حال هزینه های بسیار پایین موجب شده که روش بیسیم مورد توجه ویژه قرار بگیرد. ترکیب سیستم هوشمند با سیستم سنتی این امکان را بوجود آورده که افراد مسن و کودکان نیز براحتی از آن استفاده نمایند.
تنظیمات بسیار ساده نرم افزاری باعث گردیده کاربران بدون نیاز به حضور کارشناسان شرکت براحتی و بطور کامل از سیستم استفاده نمایند. از دیگر ویژگیهای می توان به ارتباط از کلیه نقاط دنیا از طریق اینترنت اشاره نمود که بدون نیاز به هرگونه تنظیمات خاصی می باشد. از این سیستم می توان در واحدهای مسکونی، اداری، تجاری، ویلایی، سالنهای همایش، هتل ها، فروشگاههای بزرگ و.... استفاده نمود.